Nascholing drama: Spelvaardigheden

On Stage wil leerkrachten en scholen begeleiden bij het realiseren van muzische projecten. Daarom bieden we verschillende nascholingen aan binnen de drie podiumkunsten: dans, zang en drama. Hierdoor leer je op een andere manier omgaan met je leerlingen en krijg je een duidelijkere en bredere visie op de voorgaande categorieën. Daarnaast bieden we ook ondersteuning aan docenten en directies bij de implementatie van lesdoelen en de beoogde leereffecten. Aan de hand van praktische workshops, voorbeelden en reflectie ervaren de leerkrachten zelf hoe het is om met het aangereikte materiaal aan de slag te gaan. Wil je met je school een traject opstarten rond muzische vorming? Dat kan met deze basisworkshops. Hier ga je met je team aan de slag met de verschillende podiumkunsten (drama, muziek, dans). Na deze workshops volgt een afrondende workshop waarbij we deze vaardigheden samen laten komen in een integratie.

Nascholing drama: Spelvaardigheden

Speel en leer: maak spel een onderdeel van jouw les!

Wil jij de kracht van spel inzetten om de vaardigheden van je leerlingen te versterken? In de nascholing ‘Spelvaardigheden’ ontdek je hoe je verschillende speltechnieken kunt gebruiken om de sociale, cognitieve en creatieve ontwikkeling van je leerlingen te bevorderen. Of je nu met groepsspellen of individuele uitdagingen werkt, je krijgt praktische tools om spel in je klas effectief en plezierig te integreren. Maak van elke les een leuke en leerzame ervaring!

    Praktische info

  • Speltechnieken effectief inzetten
  • Verken diverse spelvormen
  • Versterk groepsdynamiek
  • Theorie en praktijk
  • Op aanvraag

Wat kan je verwachten?

In de nascholing ‘Spelvaardigheden’ leer je hoe je speltechnieken effectief kunt inzetten in je klas om de ontwikkeling van je leerlingen te stimuleren. Spel is een krachtig middel om samenwerking, communicatie, creativiteit en probleemoplossend vermogen te bevorderen. Tijdens deze nascholing verken je verschillende spelvormen die je kunt toepassen in de klas, van bewegings- en dramaspellen tot strategie- en gezelschapsspellen.

We duiken in de theorie en de praktijk van spelvaardigheden, waarbij we vooral focussen op hoe je spellen kunt gebruiken om de interactie tussen leerlingen te bevorderen en ze te helpen bij het ontwikkelen van sociale en cognitieve vaardigheden. Je krijgt handvatten om spel in je lessen te integreren op een manier die zowel leerzaam als plezierig is voor je leerlingen. Aan het einde van de nascholing ben je in staat om met verschillende speltechnieken de groepsdynamiek in de klas te verbeteren en de creativiteit van je leerlingen te stimuleren.